Om Vascaia

Lär känna oss bättre

Gedigen erfarenhet

I vårt konsultbolag finns specialiserade konsulter med lång och bred erfarenhet från näringsliv, myndigheter, kommuner och statliga företag. Och vi slutar aldrig att utveckla oss själva för att möta omvärldens behov och förväntningar.

Bred spännvidd

Under åren har vi genomfört uppdrag för mer än 500 företag och organisationer. Uppdragens karaktär har en bred spännvidd – från strategi, vision och målbild, förändringsprocesser, utveckling av ledare, grupper och individer, intern och extern kommunikation varumärke, krishantering m m.

Solid kundbas

Några exempel är Setra Group, Post Nord, BSH Nordic, Lantmäteriet, Transportstyrelsen, Ericsson, Skanska, Karlstadsbuss, Kalmar Länstrafik (KLT), TeliaSonera, Coor Service Management, Microsoft, Fujitsu, Exportkreditnämnden (EKN), Svevia, Karlskrona kommun, Huawei, Länsförsäkringar, Folksam, HSB i Stockholm.

Om ledningen

Vascaia betyder ”Va ska ja” på skånska (”vad ska jag göra” på svenska) och drivs sedan 2015 av två skånska managementkonsulter vars mission är värdeskapande i affärer, verksamheter och organisationer. Utveckling, nytänkande och kunskapsförmedling genomsyrar vårt förhållningssätt.

 • Eva Bengtsson (till vänster i bild)

  Partner

  Jag brinner för att utveckla människor och verksamheter. Med mångårig erfarenhet från näringslivet med fokus på utveckling av affär, verksamhet och människor och 16 år i konsultrollen har jag samlat på mig en stor mängd kunskap och insikter som jag gärna delar med mig. Mina första kontakter med Vascaia hade jag redan 2005. Det är spännande att ha varit med om den resa som bolaget har gjort till en verksamhet med specialiserade konsulter som levererar tjänster med högt kundvärde och ett stort inslag av nytänkande och innovation.

  eva.bengtsson@vascaia.se
  070 – 298 6169

 • Birgitta Meijer (till höger i bild)

  Partner

  Efter 15 år i ledande befattning inom området marknadsföring och affärsutveckling började jag min konsultbana inom organisations- och ledarutveckling. 2007 korsades min och Vascaias vägar. Det känns bra att kunna omsätta min erfarenhet och kunskap till praktiskt nytta för våra kunder och hjälpa ledare att driva utmanande förändringar. Det har varit inspirerande och  utvecklande att ha fått vara en del av Vascaias förändringsresa.

  birgitta.meijer@vascaia.se
  0706- 777 987

Bolagshistorik

Bolagets rötter går tillbaks till början av 1990-talet då Vascaia var pionjär inom egenanställningsområdet och först med att erbjuda en kommersiell lösning. Verksamheten växte i samarbete med TRR Trygghetsrådet för att hjälpa frilansare och konsulter att fakturera uppdrag utan att starta eget företag.

1997 inleddes en satsning på att bli ett nätverksbaserat konsulthus med ett brett utbud av tjänster. Under åren 2005, 2006, 2007 och 2008 växte bolaget snabbt och rankades som Gasellföretag av Dagens Industri.

En ny fas inleddes 2015 då verksamheten konsoliderades vilket blev grunden till dagens konsultbolag med fokus på värdedriven utveckling för våra kunder. Vascaia drivs idag av Eva Bengtsson och Birgitta Meijer, båda arbetar som managementkonsulter.

0
+ Kunder
0
Års erfarenhet
0
Koppar kaffe
0
Konsulter

Något du undrar över?

Tveka inte att kontakta oss!

In English

Sedan 1997 har vi framgångsrikt hjälpt våra kunder att leda och utveckla sina verksamheter. Vi har specialiserade konsulter med lång och bred erfarenhet från näringsliv, myndigheter, kommuner och statliga företag.